lørdag 10. januar 2009

Lørdagspizza med guacamole

Ikke "Grandis" nei, men Ida's variant og hele familiens favoritt her hos oss.
Bunn:
1,5 dl vann (37-40 grader)
1/2 pk. fersk gjær eller 1 pk. tørrgjær
4 dl (grovt) mel
1/2 ts salt
2 ss olivenolje
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Løs opp gjæren i vannet,
tilsett mel, salt og olje til slutt.
Elt godt i ca. 5 minutter til du har en glatt deig.
Heves i ca. 30-40 min.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Vi kjøpte med oss en del "souvernirer" fra Danmark i sommer.
Flere flasker økologisk oliven og rapsolje,
samt mange pakker Maldonsalt.
Mmmmmmm.....! ;)
Har igjen en del enda og er glad for det.


Jeg lager fyllet mens deigen hever.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Fyll:
2 pk. kyllingkjøttdeig.
2-3-4-5-6 fedd finhakket hvitløk,
(etter smak og behag). ;)
og 1 finhakket chili.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
En av mine favorittduppedingser på kjøkkenet er hvitløkpressa vår, kjøpt av husbonden for noen år siden. Ett godt kjøp! ;)))
Den brukes flittig.
Så, var det resten av fyllet ja....
1 bx. hermetiske tomater,
salt,
pepper,
oregano,
1 ss spisskummin
(smaken av Taco)
og 1/2 dl vann.
Dette putrer på svak varme mens deigen hever ferdig og kjevles ut.


Guacamole er godt tilbehør til pizza.
Enda en favoritt her i huset.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Ingredienser:
2 avocado, moses med gaffel.
Saften av 1 lime eller 1/2 sitron tilsettes avocadoen.
Så tilsettes 1/2-1 finhakket chili
(med eller uten frø) og
2 fedd finhakket hvitløk.
Rør inn 1/2-1 bx. rømme.
Til slutt tilsetter jeg salt og pepper.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Avocado har en fettstoffsenkende virkning og er veldig gunstig for hjertet.
Hjertegod mat altså. :)


Pizzaen toppes med ost og stekes i 20 min. på 225 grader.
Den serveres sammen med guacamolen, oliven og Ruccolasalat.



Da er det bare å å trekke oppe en god flaske rødvin, sprette hver sin boks med øl eller rett og slett tappe kaldt, friskt vann rett fra springen og sette seg ned
til en smakfull opplevelse
og en fin lørdagskveld.
Bon appetitt! :)))