Ikke "Grandis" nei, men Ida's variant og hele familiens favoritt her hos oss.
1,5 dl vann (37-40 grader)
1/2 pk. fersk gjær eller 1 pk. tørrgjær
4 dl (grovt) mel
1/2 ts salt
2 ss olivenolje
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Løs opp gjæren i vannet,
tilsett mel, salt og olje til slutt.
Elt godt i ca. 5 minutter til du har en glatt deig.
Heves i ca. 30-40 min.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Vi kjøpte med oss en del "souvernirer" fra Danmark i sommer.
Flere flasker økologisk oliven og rapsolje,
samt mange pakker Maldonsalt.
Mmmmmmm.....! ;)
Har igjen en del enda og er glad for det.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Fyll:
2 pk. kyllingkjøttdeig.
2-3-4-5-6 fedd finhakket hvitløk,
(etter smak og behag). ;)
og 1 finhakket chili.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
En av mine favorittduppedingser på kjøkkenet er hvitløkpressa vår, kjøpt av husbonden for noen år siden. Ett godt kjøp! ;)))
Den brukes flittig.
1 bx. hermetiske tomater,
salt,
pepper,
oregano,
1 ss spisskummin
(smaken av Taco)
og 1/2 dl vann.
Dette putrer på svak varme mens deigen hever ferdig og kjevles ut.
Enda en favoritt her i huset.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Ingredienser:
2 avocado, moses med gaffel.
Saften av 1 lime eller 1/2 sitron tilsettes avocadoen.
Så tilsettes 1/2-1 finhakket chili
(med eller uten frø) og
2 fedd finhakket hvitløk.
Rør inn 1/2-1 bx. rømme.
Til slutt tilsetter jeg salt og pepper.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Avocado har en fettstoffsenkende virkning og er veldig gunstig for hjertet.
Hjertegod mat altså. :)