lørdag 6. juni 2009

Hjemmelaget is

Hjemmelaget is er noe av det beste som finnes, og et supert alternativ til lørdagsgodt eller som dessert etter søndagsmiddagen. ;) Ungene vil nok mene at det smaker ekstra godt, om de får være med å kokkelere. ;) Malin og klassen lagde is på skolekjøkkenet, og vi brukte oppskriften i kokeboken hennes. Vi doblet oppskriften. I den ene isen hadde vi i frøene fra en vaniljestang og i den andre tilsatte vi raspet sjokolade. Jentene likte begge deler. Som tilbehør brukte vi granateple og noen blader Sitonmelisse fra hagen ble "prikken over i'en".
Det smaker himmelsk! :)

Oppskrift (til en is):
4 eggeplommer
100 g (frukt)sukker
2 ts vaniljesukker
4 dl kremfløte
---------------------------
1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen
3. Hell isen i en brødform eller i porsjonsskåler og sett den i fryseren.
Jeg kledde brødformene med plastfolie. På den måten ble det lett å hvelve ut isen på serveringsfat etterpå.
Hjemmelaget is er et perfekt alternativ og en like perfekt erstatning til isen man finner i butikken.
-----------------------------
Bare hør på dette:
- vann
- 20% kremfløte
- sukker
- melkepulver
- glukose
- hvetemel
- palmeolje
- mysepulver
- kakao
- emulgator (E741)
- stabilisator (E466, E407, E401)
- aromaer
- salt
- fargestoff (E160b)
---------------------------------
Dette er ingrediensene i en tilfeldig utvalgt is fra butikken..........!!!!
Ikke særlig appetittvekkende.....
Kjøpeisen inneholder bl.a. palmeolje.
Æsj og fysj!
Du kan lese mer om palmeolje:
og
Jeg anbefaler alle å lese dette!
Ikke bra, ikke bra..................!!!