onsdag 4. januar 2012

Tomatsalsa


- 8-10 store, rødmende røde og velsmakende tomater
- 1 rødløk
- Rause mengder basilikum
- 2 fedd hvitløk
- 1 chili
- 4 ss olivenolje
- 1 lime
- Ei klype Sukrin ( evt. sukker)


Grovhakk tomatene (ta ut innmaten) og rødløken.
Finhakk hvitløk, chili og basilikum. 
Tilsett de øvrige ingrediensene.
Smak til med (Maldon/grovt hav)salt og pepper.

Smaker godt på ristet brød, eller som:
- dipp til rå grønnsaker,
- som tilbehør til middagen,
- perfekt til Taco

Jeg har tørket chili fra egen avling.
Disse har jeg puttet på små flasker sammen med god
 (økologisk) virgin olivenolje.
Noen tilsettes hele, noen finhakkes.
Dette er en god smaksetter.
Oljen kan også brukes som dressing i salater.