tirsdag 1. september 2015

Vårruller (veganske og veldig gode!)


























Oppskrift:

Finhakk 1 løk, 2 fedd hvitløk og 1 chili. Surr dette blankt i litt rapsolje.
Tilsett finhakka sopp, paprika, raspa gulrøtter og finstrimlet hodekål
(samt litt vegansk farse, om ønskelig).
Ha i 4 ss soyasaus og la alt sammen putre på middels varme i 10 minutter.
Til slutt tilsettes finhakka koriander, litt revet ingefær, salt og pepper.
Siden koker man en opp en liten panne med vann og trekker den av varmen.
Ha oppi risnudler og la de trekke i noen minutter.
Sil vannet av nudlene og bland de inn i gryta med grønnsaker.
Avkjøl blandingen litt før du lager vårrullene.
Vårrullene pensles med litt sesamolje og legges på en bakepapirkledd rist,
før de stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader (varmluft).
For å få ekstra sprø vårruller setter jeg temperaturen på max de siste minuttene.
Serveres med ris og salat.
I dag brukte jeg grønnkål som tilbehør,
siden jeg har store mengder av akkurat det i kjøkkenhagen.
Og ja, jeg knasker chili til - rett fra drivhuset. ;) Bon appétit! :)